Cauta
Adauga
Sign In

„Aşteptând Crăciunul” – concert susţinut de Grigore Leşe

„Aşteptând Crăciunul” – concert susţinut de Grigore Leşe

Casa de Cultură a Sindicatelor vă invită vineri, 11 decembrie, de la ora 19.30, la un eveniment cultural susţinut de Grigore Leşe şi Maria Răducanu.

lesee

„Aşteptând Crăciunul” este un spectacol unic, o alternativă oferită de Grigore Leşe producţiilor de inspiraţie occidentală şi celor autohtone folclorizate care invadează perioada din an, menită concentrării pe sacralitate. „Aşteptând Crăciunul” este un spectacol curat, adevărat, în care Grigore Leşe şi invitaţii săi vor cânta colinde uitate, colinde de gazdă, de june, de fată, de peţit, familiale, cosmogonice, mitico-religioase, satirice, de doliu, precum şi cântece de stea ce vestesc Naşterea Mântuitorului, auzite de Grigore Leşe în vatra satului sau aduse de veteranii de război de pe front şi din prizonierat. Grigore Leşe va cânta nu numai vocal, ci şi la instrumente tradiţionale specifice oieritului, în formele lor rudimentare, instrumente despre care, în vechime, se credea că ar avea origine divină, sunetul lor având puterea de a recrea mitul. Grigore Lese este un cunoscut solist de muzică populară românească din zona Ţării Lăpuşului, fiind distins pentru activitatea artistica cu numeroase premii nationale si internationale. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei şi marcând evenimente importante din viaţa omului. Maria Răducanu, cantautoarea şi cântăreaţa cu voce de tip soprană, cu o largă deschidere interpretativă, combinând jazz, etno-jazz, muzică veche europeană şi fado cu muzică populară românească, are o predilecţie de a interpreta cântece din repertoriul Mariei Tănase, cu care a fost comparată adesea, dar a fost de asemenea considerată a fi reprezentativă pentru „noul val românesc” de jazz.
Biletele pentru acest concert se pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, iar preţul acestora variază între 60 şi 80 de lei.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola