ARTmania Festival Sibiu 2011

Festivalul ARTmania din cetatea Sibiului are loc in cea de-a doua saptamana a lunii august, respectiv in intervalul 8-14 august 2011. Prezentarile incep cu Lacrimas Profundere (Germania), Republica (Anglia), Sonata Artica (Finlanda) si Tarja (Finlanda).
Festivalul ARTmania 2011 prezinta un program cultural bogat si diversificat, adaptat publicului si atmosferei cetatii medievale prin concerte, expozitii si evenimente speciale dedicate artelor frumoase timp de sapte zile in luna august. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 12 si 13 august.
Biletele si abonamentele sunt disponibile in reteaua librariilor Carturesti, a magazinelor Diverta si online, prin shop.artmania.ro si myticket.ro. Oferta cuprinde:
Presale III 1 Feb. – 31 March
110 Lei/Pass
70 Lei/Friday or Saturday
Presale IV 1 April – 30 June
130 Lei/Pass
80 Lei/Friday or Saturday
Presale V 1 July – 11 August
150 Lei/Pass
90 Lei/Friday or Saturday
On site – Large Square 12 – 13 August
180 Lei/Pass
100 Lei/Friday or Saturday
Pentru iubitorii stilului gotic reprezentat prin muzica, ARTmania Festival a invitat la Sibiu Lacrimas Profundere. Ei canta Gothic Rock din 1993, iar pentru stilul lor unic Napalm Records ii reprezinta din 1999. Prin turneele lor mondiale ne trimit cu gandul la o trupa de succes, mai ales dupa turneul cu Apocalyptica din 2007. Puternic promovati de MTV si VIVA, nemtii au devenit celebri in scurt timp. Muzica lor, perfect echilibrata intre gothic rock-ul autentic si clasicele balade, pare mai grea in comparatie cu The 69 Eyes, dar mai generosa si mai sofisticata decat H.I.M. si chiar mai adancita in melancolie cand o alaturam in comparatie trupei „the sisters of mercy”. Eforturile si energia trupei inregistrate in pauzele turneelor cu The 69 Eyes se regasesc pe noul lor album „The Grandiose Nowhere”.
În 2011, Tarja Turunen, regina rockului simfonic, canta la Festivalul ARTmania din Sibiu in rolul de headliner pentru vineri. Recunoscuta pentru incredibila sa voce si prezenta scenica impunatoare, steaua nordului a reusit la cel de-al treilea album al carierei sale solo sa se impuna in randul celor mai bune productii ale momentului.
Tarja este indragita in mod special pentru concertele sale extraordinare, drept dovada fiind ultimele doua reprezentatii organizate de ARTmania, incepand prin concertul de Craciun 2005 la sala Thalia si My Winter Storm Tour la Sala Palatului in 2009. Pentru a participa la concertul de vineri, fanii isi pot procura fie un bilet valabil in ziua concertului, fie un abonament pentru toata perioada festivalului. Concertul Tarjei va fi urmat de o petrecere dedicata artistei.

Piesa „Ready To Go” a celor de la Republica a devenit un imn al anilor ’90, iar recent trupa a lansat o noua versiune care a urcat direct pe primul loc in topul britanic al muzicii de club. Republica vine pentru prima oara in Romania la ARTmania Festival 2011, pe 13 august. Republica a luat nastere in 1994 la idea lui Tim Dorney si Andy Rodd, carora li se alatura Samantha. Albumul lor de debut, Republica, a intrat pe locul 4 in topul albumelor britanice, iar single-uri ca Ready to Go urmat de Drop Dead Gorgeous s-au bucurat de mare succes la public. Englezii canta „tehno-pop-punk-rock” si au primit multe premii, fiind alaturi de nume precum Garbage, printre cele mai de succes trupe de rock alternativ ale anilor ’90 cu un sound mult mai agresiv si mai electronic. Carismatica solista si-a folosit vocea pentru piesa Prodigy, Fuel my Fire pe albumul The Fat Of The Land din 1997. Samantha, artista cu origini portugheze, chineze si britanice, a cantat, de aseamenea, pe Just Say – The Cure, pe Anthem al lui N-Joi, si Crusher, Spirits si Beauty Never Fades – Junkie XL.
Cu o istorie de peste 10 ani in spate, Sonata Arctica s-au impus pe piata muzicala internationala inca de la primul album, Ecliptica, lansat in 1999. De-a lungul carierei, Sonata Arctica a primit patru discuri de aur pentru vanzarile de albume, nominalizari la premiile Emma pentru cea mai buna trupa sau cel mai bun album rock/metal.
Sonata Arctica are la activ numeroase turnee europene, japoneze, nord si sud americane, iar fanii finlandenzilor din Kemi au ajuns pana la punctul in care reusesc sa acopere difuzoarele in entuziasmul lor vizavi de trupa. Sonata Arctica are o discografie de top: albume precum „Winterheards Guild” sau „Reckoning Night” intra in fruntea clasamentelor muzicale finlandeze si se mentin pe pozitiile din Top 10 mai multe saptamani la rand.
In 2007 trupa lanseaza un album ce reprezinta un moment de cotitura in formatiei. Un material realizat pentru a experimenta noi sonoritati, „Unia” este un album matur si foarte bine structurat, ce va conduce Sonata Arctica la cel mai recent disc, „The Days of Grays”, aparut in 2009.
Dupa ce si-a luat numele in timpul unei partide de World of Warcraft, „The Days of Grays” reprezinta o combinatie intre noul sound adus de Unia si vechile albume ca „Reckoning Night”, un stil ce aduce impreuna noi tehnici vocale ale solistului Tony Kakko si voci feminine, solouri de chitara, influente progresive, fara insa a uita de melodicitate sau a pierde din esenta muzicii Sonata Arctica.

Sursa: artmaniafestival.ro

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola