Asociatia persoanelor cu handicap „Sporting Club” Galati in colaborare cu Casa de Cultura a Sindicatelor Galati , Ansamblul „Estrada Copiilor” CCSG, Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iasi (Reprezentanta Galati-Tecuci), Balletistique Art Galati, Centrul Cultural Dunarea de Jos, Scoala Speciala Nr.1 „Emil Garleanu” Galati, Scoala Speciala Nr.2 „Constantin Pufan” Galati, Scoala Speciala „Simion Mehedinti” Galati, Filiala Galati Asociatia Surzilor din Romania, Filiala Nevazatorilor Braila, Fundatia „Inima de copil”, Grupul Voces organizeaza cu ocazia „Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati” spectacolul cultural-artistic Arta de a trai frumos printre oameni editia a X-a in data de 03 decembrie 2013, ora 16.00 la Teatrul Muzical “Nae Leonard” Galati. Prezentator: Dna Angela Baciu – scriitor. Regizori spectacol: Georgiana Stamate & Angela Baciu. Director asociatie: Cristea Vasile.
Din program:
1. Deschidere spectacol: alocutiuni
2. Moment poetic: Angela Baciu
3. Invitati speciali: Recital muzica Ansamblul „Estrada Copiilor” CSG: Laura Toader, Shala/Sela (+ dansatoare form BLACK DANCE)
4. Recital muzica Ansamblul „Estrada Copiilor”: Martha Miroslav, Cristina Mazere
5. Scoala Speciala Nr.2 „Constantin Pufan”, prof. Agafitei Daniela Soare Maria, Minculescu Ecaterina, cu piesa „Once Upon A December” – vals
6. APH Sporting Club nr. 1 Momente de dans – Trupa Happy Wheelchairs
7. Fundatia “Inima de copil”, sceneta „Scufita rosie”
8. Dans popular cu echipa „Siminoc Scoala Speciala “Simion Mehedinti” si „Dumitru Motoc” Galati,
9. Scoala Speciala Nr. 2 „Constantin Pufan” Galati, – grup Alegretto prof. Antonescu Mioara, Mioara Moldoveanu, Dana Efanova, – dans
– Pseudofabula
– I Can Do It by Patty Shukla (Children’s Action Song)
10. Ioana Bulgaru – solista grup Vocces cu melodia „It – s oh so quiet” prof. Monica Maciuceanu
11. Sc. Speciala „Emil Garleanu” Vals de Craciun -cl V+VII , prof. Codreanu Daniela
12. Cristinel Capus Recital de poezie si muzica – Arta de a invinge de Rudyard Kipling
Cantec de suflet ,
Cat de departe (Criss de Gal)
13. Momente de dans nr. 2 – Trupa Happy Wheelchairs
14. Diana Movila – solista Grupul Vocces cu melodia Purtat pe val prof. Monica Maciuceanu
15. Asociatia Nevazatorilor din Romania Filiala Braila – sceneta ,,VEDETA’’ interpreteaza
Liliana Ceica – povestitor
Stanuta Domniteanu – Stela
Sandu – Adrian Frincu
16. Recitaluri de poezie: Cristinel Capus & Fanica Serbu (versuri semnate de Angela Baciu)
17. Sc. Speciala „Emil Garleanu” Sceneta-cl V+VII, Prof. Ivanescu Giulia,2 min
18. Scoala Speciala Nr. 2 “Constantin Pufan” Galati , prof. Manole Silvia si Chirvase Mariana – dansuri
– tacabro-tacata
– Matteo feat. Lee More – Champion (LLP Radio Edit)
19. Piesa de teatru: “Care de Dame” ;
* Ionescu – Liliana Luca
* Vasilescu – Paula Cristea
* Popescu – Ionelia Caciuc
* Piscupescu – Fanica Serbu
* Maiorul – Florin Deaconita – Regia artistica: Angela Baciu
20. Scoala Speciala Nr.2 “Constantin Pufan” Galati, prof. Craciun Felicia, Radu Elena – dans de strada colaj
21. Asociatia Nevazatorilor din Romania Filiala Braila – sceneta „La doctor” interpreteaza Mitica Patarlageanu si Daniel Suciu
22. Sc. Speciala ,,Emil Garleanu” elevi claselor VIII+IX Dans cowboy prof. Filipescu Daniela si Stelea Teodora, 2 min
23. Asociatia Nevazatorilor din Romania Filiala Braila sceneta Punctuatia dactilografei interpreteaza:
Daniel Balan – secretara
Laurentiu Miutescu – director
Daniel Suciu – inspector
24. Grupul Valentina Dance din Braila cu dansuri moderne (melodia 1,2,3)
25. Momente vesele de sarbatoare by Paul Buta
26. Grupul “Voces” – (pe melodia cu titlul personaje) momente de dans instructor: Monica Maciuceanu
27. Momente de dans nr. 3 – Trupa Happy Wheelchairs
28. Grupul Valentina Dance din Braila cu dansuri moderne (melodia 4,5,6)
29. Parada de moda APH SPORTING CLUB “Pentru inima voastra!”
Arta de a trai frumos printre oameni
Altii au citit si...

Biblioteca V.A. Urechia sarbatoreste Ziua Armatei Romane
25 octombrie – „Ziua Armatei Române”- zi de cinstire a eroismului şi a jertfelor pe care armata română le-a făcut de-a lungul istoriei pentru păstrarea unităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale a statului român. Cu acest prilej Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” aduce un pios omagiu eroilor neamului şi armatei române prin organizarea unei expoziţii de carte în perioada 21-27 octombrie 2013. Sunteti asteptati la sediul bibliotecii din Micro 40, str. 1 Decembrie 1918, nr. 25, corp V, etaj 1 (în incinta Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu). Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Shi Zhengrong – chinezul care s-a îmbogăţit din panourile solare
Energia verde nu reprezintă doar o cale de a scăpa de poluare ci şi un mod de a dobândi averi colosale. A dovedit-o Shi Zhengrong, chinezul care în prezent se află, potrivit Forbes, în primii 350 cei mai bogaţi oameni ai planetei. Shi Zhengrong s-a născut în 1963, în Wuxi, provincia Jiangsu. A studiat mai întâi în ţara sa natală, după care a emigrat în Australia, unde şi-a continuat studiile, devenind un important om de ştiinţă. În 2001 s-a întors în China, acolo unde a pus bazele companiei Suntech Power. Cheia succesului a fost simplă – compania sa a început să producă cele mai bune şi mai ieftine panouri fotovoltaice din lume. Afacerea lui Shi Zhengrong a fost propulsată de ascensiunea economiei Republicii Populare Chineze dar mai ales de creşterea nivelului poluării. În acest context, Suntech Power a devenit nu doar una dintre cele mai puternice companii producătoare de panouri fotovoltaice ci şi un adversar de temut pentru firmele care produc energie electrică din surse poluante. De asemenea, Suntech Power a fost ajutată foarte mult şi de guvernul chinez, care i-a acordat numeroase facilităţi prin intermediul programului cincinal. Plus că Zhengrong a recunoscut că afacerea sa a avut aşa un […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Muzeul de Istorie vă invită la manifestarea culturală: „27 martie 1918 – Basarbia, pamant romanesc”
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi şi Şcoala Gimnazială nr. 17 Galaţi vă invită vineri, 27 martie 2015, ora 900, la manifestarea culturală: „27 MARTIE 1918 – BASARABIA, PĂMÂNT ROMÂNESC”. „În urma Tratatului de la București, încheiat în 1812, Basarabia devine parte integrantă a Imperiului Rus. După mai bine de 100 de ani, la 27 martie 1918, Sfatul Țării din Basarabia, votează unirea acesteia cu țara mamă, urmând ca și celelalte provincii românești aflate sub dominație străină, să-și proclame unirea cu țara, la 1 decembrie 1918 constituindu-se România Mare. Pentru Basarabia, efectele Unirii nu au fost de lungă durată, pentru că în vara anului 1940, în urma pactului Ribbentrop-Molotov, este din nou anexată Rusiei. În 1991, după dezmembrarea Uniunii Sovietice, își proclamă independența sub numele de Republica Moldova.” (muzeograf Ionela Antohe) În cadrul activităţii se va vernisa o micro-expoziție foto-documentară dedicată împlinirii a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România, vor fi susţinute expunerile „Unirea Basarabiei în memoria actuală. Perspective” (Ştefan Bejan, Preşedinte Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi), „27 martie 1918 – Basarabia, pământ românesc” (muzeograf Valentin Bodea) și un moment liric (profesor Georgiana Năstase). Partajează asta:Clic pentru a partaja […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Scoala si profesori in Galatii de altadata
Muzeul de Istorie organizează joi, 4 aprilie, la Casa Cuza Vodă, începând cu ora 9.00, o masă rotundă la care va fi dezbătut subiectul „Şcoala gălăţeană, între tradiţie şi modernitate (a doua jumătate a sec. al XIX-lea – prima jumătate a sec. al XX-lea)”. Prin intermediul acestei acţiuni, desfăşurate în cadrul programului Şcoală şi profesori de altădată, organizatorii îşi propun să scoată în evidenţă anumite asepcte esenţiale legate de evoluţia şcolii în epocă, prin ilustrarea unor repere însemnate pentru instituţiile de învăţământ, activitatea şcolară şi extraşcolară, cadre didactice şi personalităţi implicate în promovarea educaţiei instituţionalizate gălăţene, într-o perioadă de confluenţă a tradiţiei cu modernitatea, pe teritoriul românesc. Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Balkan Party – Live Concert Dubioza Kolecktiv in cadrul B’estfest Summer Camp pre-party
Pe data de 27 martie 2013, The Silver Church Club organizeaza la Bucuresti concertul unei trupe care a reusit sa cucereasca intreaga Europa sub denumirea de “senzatia Bosniei”: Dubioza Kolecktiv! Acest show reprezinta totodata al doilea pre-party B’estfest Summer Camp 2013, dintr-o lunga serie de evenimente care-si propun sa pregateasca publicul roman pentru festivalul din acest an ce va avea loc in weekend-ul 5-7 iulie, in cadrul B’estfest Park din Tunari. In deschiderea evenimentului “Balkan Party” vor canta cei de la Madame Hooligan, iar warm-up-ul din deschiderea evenimentului va fi asigurat de Colentina Sound System (DJ Undoo & Zodiak). Bilete se pot achizitiona online, pewww.iabilet.ro siwww.metalhead.ro/bilete, sau in seara concertului, la intrarea in club, la pretul unic de 40 de lei. Concertul trupei Dubioza Kolecktiv este al doilea pre-party B’estfest Summer Camp organizat in acest an, festivalul fiind programat sa aiba loc in perioada 5-7 iulie. Abonamentele pentru cea de-a saptea editie B’estfest sunt disponibile online, pewww.myticket.ro, la pretul de 150 de lei in cadrul promotiei early bird. Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Școala Gimnazială „Iulia Haşdeu” Galaţi vă invită miercuri, 24 februarie 2016, ora 930, la expunerea cu tema: „Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii”. A avea cât mai multe sărbători în care să ne putem bucura, să celebrăm iubirea față de aproapele nostru, nu este un lucru rău, ba dimpotrivă! Însă, a uita tradiția noastră, serbată de moșii și strămoșii noștri, ca expresie a resurselor spirituale ale neamului românesc, este un păcat! Ziua Sfântului Valentin sau Valentine’s Day, de câţiva ani buni a devenit o sărbătoare intens mediatizată în ţara noastră, tinzând să fie încoronată ziua oficială a dragostei, cea mai sensibilă şi cea mai romantică dintre toate. Este o datorie de suflet să ne reamintim sărbătorile tradiționale, deoarece ele ne reprezintă, sunt identitatea noastră culturală, care ne diferențiază de alte popoare. Să-i dăm aşadar, Dragobetelui frumos, ceea ce i se cuvine de drept, ziua de 24 februarie, o zi a dragostei și a iubirii! (muzeograf Ionela Daniela Antohe) Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Voda” Galaţi (str. Al. I. Cuza, nr. 80). Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)