Arta animaţiei, sărbătorită la Teatrul Gulliver

La Teatrul de Păpuși „Gulliver” se anunță două zile aniversare pline de joc şi creativitate. Astfel, duminică, 20 martie, în peste 80 de țări, este sărbătorită Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, la inițiativa Asociaţiei Internaţionale de Teatru pentru Copii şi Tineret (ASSITEJ), organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1965.

afis-ziua-marionetei

România este una dintre ţările fondatoare ale ASSITEJ şi organizează, în fiecare an, diverse acţiuni cu scopul de a evidenţia importanţa actului teatral în dezvoltarea personalităţii copiilor şi tinerilor de pretutindeni.
Cu acest prilej, Teatrul de Păpuși “Gulliver” îi invită pe cei mici duminica aceasta, începând cu ora 10.30, la spectacolul “Jack și fasolea fermecată”, după un basm englezesc. În „Jack şi fasolea fermecată” arta animaţiei, jocul actoricesc şi tehnica modernă se îmbină sugestiv, oferind un spectacol inedit şi plin de culoare. Scenografa Daniela Dragulescu reuşeşte să îmbine foarte bine lumea feerică a basmului şi pe cea a scenei, iar regizorul Daniel Stanciu dă viaţă şi vivacitate unor personaje care fac deliciul copiilor. Ceea ce învaţă cei mici de la Jack este faptul că, pentru a-şi asuma destinul, este nevoie de implicare, iar dacă nu-şi pierd simţul umorului şi imaginaţia, totul devine o bucurie. Din distribuţíe fac parte actorii Vlad Ajder, Adina Ariton, Eduard Şişu, Nicole Lungu, Aurelian Iorga şi Mircea Vâjâianu. După spectacol, toţi copiii care îl vor încuraja pe îndrăgitul Jack să treacă cu bine de toate aventurile de pe tărâmul uriaşilor vor primi o surpriză! Preţul biletelor este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi. 
Sărbătoarea animaţiei continuă luni, pe 21 martie, declarată Ziua Internațională a Marionetei de către UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor). Pentru a celebra acest eveniment, Teatrul de Păpuși “Gulliver”, în parteneriat cu Acces Vizual Art, Colegiul Național “Vasile Alecsandri” și Consiliul Școlar al Elevilor C.N.V.A., organizează un atelier de creație și pictură a marionetelor din lut, coordonat de artist plastic Gina Ciobotaru Popa, workshop la care vor participa elevii clasei a V-a A, de la Colegiul National „Vasile Alecsandri”, sub indrumarea doamnei diriginte Nistor Daniela.
Copiii vor da frâu liber creativităţii şi talentului pentru a modela marionete din lut chiar în atelierul de pictură al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, începând cu ora 13.00. Prin acest workshop,  se urmărește implicarea copiilor în activități ocupaționale care să ofere oportunitatea formării unor deprinderi practice ce contribuie la dezvoltarea talentului, îndemânării și priceperii elevilor, care se vor simţi astfel valorizați și utili. 
Teatrul Gulliver nu este la prima colaborare de acest gen cu artista Gina Ciobotaru Popa. Aceasta a mai susținut ateliere de creaţie a marionetelor din plastilină ecologică, desene cu nisip colorat, mozaic şi şerveţele colorate în cadrul Festivalului Internațional de Animație “Gulliver” de anul trecut. Pe scena de la Gulliver se joacă, în prezent, în jur de cincisprezece spectacole ce transpun scenic dramatizări din literatura română şi universală. 
Acesta este şi promotorul unuia dintre cele mai importante festivaluri de animaţie din ţară, Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver, care, anul acesta, se va desfăşura în perioada 16-21 mai.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola