Apelul lansat în miezul nopții de Volodimir Zelenski. Ce le cere oamenilor din întreaga lume să facă astăzi, la o lună de la invadarea Ucrainei de către ruși

apelul lansat in miezul noptii de volodimir zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a transmis în noaptea de miercuri spre joi un mesaj prin care reamintește întregii lumi că, astăzi, se împlinește o lună de când armata Ucrainei opune rezistență atacurilor nemiloase ale rușilor. De asemenea, tot astăzi se împlinește o lună de când Ucraina luptă pentru libertatea Europei. Cu această ocazie, liderul ucrainean face apel la întreaga planetă să protesteze împotriva violenței și a constrângerii libertății cetățenilor. Vizibil afectat de toate evenimentele care au schimba cursul vieții ucrainenilor, Zelenski le cere oamenilor să se alăture acestei cauze eroice și să demonstreze că sunt alături de Ucraina și Europa.

„Rusia a început războiul împotriva libertății”

Cu un discurs emoționant, Volodimir Zelenski face apel la solidaritatea oamenilor din întreaga lume, cărora le cere să organizeze proteste împotriva constrângerii libertății. În semn de pace, președintele le cere oamenilor să se alăture în această perioadă Ucrainei, care luptă și dorește să răzbune toate pierderile de vieți omenești și tot dezastrul umanitar provocat timp de o lună de către armata rusă.

„Războiul Rusiei nu este doar războiul împotriva Ucrainei. Are un înţeles mult mai larg. Rusia a început războiul împotriva libertăţii. Acesta este doar începutul. Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume.

A încercat arate că doar forţa brută şi crudă contează. Lumea trebuie să oprească Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul”, a transmis Zelenski.

Zelenski a vorbit și despre impactul pe care războiul din Ucraina l-a avut pentru întreaga omenire, care a empatizat cu drama pe care o trăeiesc milioane de cetățeni. Sunt oameni care au rămas fără familii, fără case și care se ascund prin subsoluri în speranța că vor scăpa cu viață din acest masacru.

„A trecut o lună. Atât de mult. Mi se frânge inima, sunt frânte inimile tuturor ucrainenilor şi ale tuturor oamenilor liberi de pe planetă. Ieşiţi în pieţe, pe străzi. Faceţi-vă văzuţi şi auziţi. Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, pacea contează. Ucraina contează”, a îndemnat Zelenski.

„Trupele rusești nu cunosc limitele răului”

Volodimir Zelenski dă asigurări cu privire la faptul că Ucraina nu a amenințat niciodată securitatea Rusiei. În plus, acesta dorește ca pacea să învingă în fața războiului pentru ca soldații ucraineni să nu mai fie nevoiți să moară pe câmpul de luptă.

„Facem totul pentru a pune capăt acestui război. Şi când vom reuşi, ceea ce se va întâmpla cu siguranţă, veţi fi siguri de cel puţin un lucru: copiii voştri nu vor mai fi trimişi să moară pe pământul nostru, pe teritoriul nostru”, a adăugat liderul.

Președintele Ucrainei a reamintit că planul lui Putin de a invada Ucraina a eșuat în primele două zile, iar ceea ce se întâmplă acum este o negare a îngrângerii. Acesta a descris în termeni duri strategiile murdare ale lui Putin de a încerca să câștige cu orice preț acest război.

„Rusia obţine forţă de muncă de pretutindeni. Echipament. Bombe aeriene, rachete. Caută mercenari în întreaga lume. Orice gunoaie capabile să tragă în civili. Trupele ruseşti ne distrug oraşele. Ucid civili fără discriminare. Violează femei. Răpesc copii. Trag în refugiaţi. Capturează convoaie umanitare. Sunt implicaţi în jafuri. Dau foc la muzee, aruncă în aer şcoli şi spitale. Ţinta pentru ei sunt universităţile, cartierele rezidenţiale … Orice! Trupele ruseşti nu cunosc limitele răului”, a mai afirmat Zelenski în același mesaj.


Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola