Apel umanitar – Dragos are nevoie de ajutor

DragosUn tânăr are nevoie de ajutorul nostru. Dragos Iftimie este în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” şi, din anul 2007, s-a luptat cu un diagnostic prea crunt pentru un elev extrem de silitor, talentat şi cu un viitor promiţător – tumoră neuroectodermală de gradul III (cancer la nas). După ani întregi de terapii cu cobalt şi un regim alimentar strict, în 2010 boala a recidivat, iar de atunci Dragoş face chimioterapie intensiv la Cluj, unde merge singur, plin de speranţă. Cu toate acestea, tratamentul nu mai dă rezultate întrucât corpul băiatului nu mai e compatibil cu chimioterapia, iar medicii de la Cluj i-au recomandat o clinică din Germania care îl aşteaptă deja. Dragoş Iftimie are nevoie de 30.000 de euro, sumă cu care ar beneficia de o radioterapie cu protoni.
Pe lângă aceste greutăţi, familia tânărului a mai primit un răspuns tulburător – în urmă cu câteva zile, Casa de Asigurări a anunţat că nu va finanţa operaţia deoarece nici nu există în nomenclatorul oficial al tratamentelor potenţial decontabile, cu toate că iniţial i s-a cerut un dosar complet pentru a fi evaluat. Familia Iftimie e disperată deoarece nu dispune de aceşti bani, iar fiecare zi care trece e pentru Dragoş extrem de importantă. Cu toate că trece prin aceste crunte suferinţe, tânărul este încrezător şi are o atitudine pozitivă, aspecte necesare într-o astfel de situaţie. Pe lângă faptul că are un suflet mare, elevul este şi extrem de talentat, desenele lui fiind premiate în mai multe rânduri, iar multe pot fi şi admirate pe holurile spitalului din Cluj.
„Dragoş este elevul meu. Unul dintre cei mai buni şi mai spectaculoşi elevi pe care i-am avut vreodată. Pe lângă faptul că desenează dumnezeieşte, Dragoş este un tânăr a cărui bunătate şi statură morală mă umilesc. Mă fac să mă simt meschin şi mic, aşa cum stau în coconul meu zilnic de interese, numărând bani de pâine, şi bani de rate şi bani de alte lucruri care nu contează. În cea mai bună dintre lumile posibile, Dragoş şi-ar face planuri de facultate, planuri cu prietenii, planuri cu fetele.  Iar astea ar fi singurele lui griji. Copilul acesta este însă bolnav, diagnosticat cu cancer de când avea zece ani. În cei şapte ani de boală, şi-a dus cumplita suferinţă în linişte şi cu demnitate. Vorbim des, are o inteligenţă incisivă şi răscolitoare, mă întreabă, caută, emană curiozitate şi poftă de viaţă. De-a lungul timpului mi-a spus multe lucruri, însă doar recent am aflat de boala lui.  Există o pudoare a suferintei, pe care am întâlnit-o doar la oamenii cu adevărat luminoşi. Dragoş nu mi- a povestit nicidată nimic despre nopţile lui de groază şi nesomn, despre oroarea chimio-terapiilor nesfârşite, nici despre medicii de la Cluj care îl iubesc ca pe copilul lor, nici despre desenele cu care le-a împânzit holul clinicii”, ne-a spus Doru Căstăian, profesorul lui Dragoş.
Profesorii şi colegii de la Liceul de Artă intenţionează să organizeze cât mai repede un spectacol umanitar pentru a strânge bani pentru Dragoş. Cei care doresc să contribuie cu un ajutor cât de mic, o pot face depunând în contul RO30RZBR0000060009080217 deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Galaţi, pe numele tatălui său, Mihai Iftimie sau (pentru persoane juridice) în contul asociaţiei părinţilor şi profesorilor de la Liceul de Arte „D. Cuclin” – Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie (A.R.T.E) – acestia trebuie sa mentioneze faptul ca banii sunt depusi pentru  Dragoş. Codul de înregistrare fiscală este 31619237, iar contul RO96BACX0000 0008 7012 7001, Unicredit Ţiriac Bank, Galaţi.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola