Aparatul de aer condiţionat este unul dintre marii consumatori de energie din casă. Cum poți face economii la curentul electric

aparate de aer conditionat

Unul dintre marii consumatori de energie din casă este aparatul de aer condiţionat, acesta fiind responsabil pentru circa 17% din consumul anual al unei gospodării, potrivit E.ON.

Conform unor studii realizate de Comisia Europeană, un sistem de aer condiţionat obişnuit utilizează aceeaşi cantitate de energie electrică într-o singură lună cât consumă un frigider cu congelator într-un an.

Pentru economii la factura de energie un consumator trebuie să aleagă un aparat de aer condiţionat cu tehnologia Inverter, să cureţe filtrele aparatului de aer condiţionat o dată la două luni şi să seteze temperatura optimă în locuinţă.

„Temperatura pentru funcţionarea optimă a unui aparat de aer condiţionat este între 21°C şi 25°C. Pentru o temperatură ambientală mai scăzută de 21°C, aparatul de aer condiţionat va fi solicitat la o putere crescută şi va consuma mai multă energie electrică”, se menţionează în comunicat.

Totodată, este indicat ca temperatura din locuinţă să nu difere cu mai mult de 2-3°C faţă de cea de afară, cu excepţia temperaturilor extreme.

Aparatul de aer condiţionat trebuie să fie potrivit pentru încăpere. Astfel, acesta trebuie să aibă puterea necesară de răcire/încălzire a spaţiului respectiv.

Un aparat cu o putere prea mică va avea o durată de viaţă mai scurtă, pentru că va fi suprasolicitat să răcească/încălzească spaţiul necesar.

Pe de altă parte, aparatul trebuie să fie ferit de razele directe ale soarelui, să evite supraîncălzirea şi să nu reducă din performanţa acestuia.

Cât costă încărcarea cu freon

Este recomadat ca verificarea instalației, inclusiv încărcarea cu freon a aparatului de aer condiționat să se facă la fiecare 2 ani.

Doar la o verificare atentă și măsurarea cu aparatură specială pot fi constatate probleme cu freonul. Se verifică presiunea agentului frigorific, performanța compresorului, a ventilatoarelor și a celorlalte piese importante.

În medie, pachetul de revizie, curățare, igienizare și completare cu freon a aparatului de aer conditionat 9-12.000 btu costă 300 de lei.

Doar încărcarea sau completarea cu Freon 9-12.000 btu costă 250 de lei.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola