Anunțul zilei: cum plănuiește Guvernul să te ajute, în cazul în care valul cinci se va agrava

Miercuri, la ședința de guvern de la Palatul Victoria, miniștrii au discutat despre noi măsuri de sprijin pentru populație și pentru firme, în cazul în care valul cinci al pandemiei se va agrava.

Conform ministrului Muncii, Marius Budăi, autoritățile au luat deja măsuri și au adoptat o ordonanță de urgență care să protejeze oamenii, în cazul în care va fi nevoie să fie din nou întreruptă activitatea profesională. De exemplu, conform oficialului, s-a reluat șomajul tehnic pentru angajați.

Ce trebuie să știi despre noile măsuri

„A fost aprobată o ordonanță de protecție cu măsuri sociale pentru angajați și angajatori. Am reintrodus acordarea șomajului tehnic, există riscul de a se întrerupe activitatea din cauza pandemiei. Există acele măsuri privind asigurarea unui venit de 75% din salariu. Ne bucurăm că am reușit să aprobăm această ordonanță”, a spus Marius Budăi după ședința de Guvern
Referitor la Legea pensiior, ministrul a spus că există un calendar care prevede ca până la finalul lui februarie trebuie să fie aprobat un memorandum. „Purtăm discuții zilnice cu reprezentanții Băncii Mondiale. Acordul pentru furnizarea serviciilor va fi până la sfârșitul lunii februarie. Legea este bună, vom vedea pe parcurusul consultanței ceea ce se decide”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

O altă măsură luată de autorități a fost schimbarea impozitării pentru multinaționale. ”România susține toate măsurile de combatere a planificării fiscale. Apreciem că acest proiect va contribui la asigurarea unei competiții echitabile în cadrul pieței interne a UE. Adoptarea și implementarea directivei este un obiectiv prioritar și pentru România, de aceea vom pregăti toate măsurile necesare implementării acesteia chiar de la 1 ianuarie 2023” , a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Propunerea de Directivă privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaţionale din UE a fost cel mai important subiect al reuniunii Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin), desfăşurată marţi, 18 ianuarie 2022, la Bruxelles, sub auspiciile președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, ce a oferit ocazia prezentării priorităților pe care aceasta le are în cele șase luni de mandat.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola