Alternosfera @ Zodiar, Galati, 14 mai

Istoria rock-ului post-sovietic, in Republica Moldova, este una scurta si saracacioasa – doar doua-trei formatii care au reusit in scurtul rastimp de independenta de a ocupa pozitii trainice pe arena show-business-ului din Republica Moldova, sau de peste hotare.
Istoria Alternosferei incepe in 1998, la 13 decembrie, cand are loc prima repetitie in deplina componenta a formatiei. Ulterior, la 23 noiembrie 1999 Alternosfera sustine primul concert, in Chisinau. In 2001 formatia realizeaza primele inregistrari demo, iar in 2002 au loc inregistrari demo si la Bucuresti.
Formatia Alternosfera are o experienta activa de mai mult de cinci ani. Schimband, de-a lungul timpului atat componenta cat si directia muzicala, aceasta formatie a ajuns la maturitate, avand un stil propriu, inconfundabil.
Alternosfera practica un rock alternativ melodic, cu clapa care „duce” toata melodia. Versurile lor sunt de cele mai multe ori de dragoste, avand insa si conotatii sociale sau politice. Ca sound, Alternosfera este unica in momentul de fata pe piata muzicala basarabean?, contextul lor de influente variind de la anii ’80 la rockul alternativ al Seattle-ului anilor 90.
Vocea lui Marcel este bogata ca inflexiuni, avand si o linie lirica dezvoltata si exersata, cat si puterea de a „urca” foarte mult. Melodicitatea lor specifica este data si de faptul ca majoritatea pieselor au „lead”-ul de pian clasic.
Alternosfera a evoluat pe majoritatea scenelor chisinauene participapind la cele mai importante festivaluri de muzica rock din Moldova, fiind foarte bine apreciata de public. Recent a evoluat si la Bucuresti in cadrul festivalului Tuborg. Este o echipa serioasa si unita, una care a reusit sa demonstreze ca se pot face lucruri frumoase si calitative si in Moldova. Festivalul „Starii Melnik” iulie 2005

Membrii formatiei:
Marcel BOSTAN (voce)
Marin NICOARA (chitara)
Vitalie CHIAN (clape)
Vlad HOHLOV: (baterie)
Dumitru Costin:(bass)

www.alternosfera.com

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola