Alimentul care își va dubla prețul în viitorul apropiat. Câți bani se plătesc din cauza războiului

mustard plant

Producătorii de muștar se confruntă cu un an dificil. Furnizorii se confruntă, de asemenea, cu probleme care variază de la o recoltă dezamăgitoare până la războiul din Ucraina. O penurie de semințe de muștar la nivel mondial îngreunează situația pentru producătorii români. Aceștia au declarat că, dacă recolta din acest an va fi din nou slabă, „vom avea cu adevărat o problemă”.

Efectele crizei ucrainene și pe piața producătorilor de muștar

Deși cei mai mari exportatori de semințe de muștar sunt Canada cu 32,94 % și Germania cu 12,01% din producția totală, multe state europene, inclusiv România, se bazau pe exporturile din Ucraina și Rusia.

Odată cu declanșarea conflictului, inclusiv această piață are de suferit, spun producătorii din România. Statul vecin, republica Moldova, exportator de semințe de muștar, ca urmare a situației, vinde la aproape dublu, față de prețul de până acum.

Ucraina este, de departe, principalul producător agricol din emisferă. În același timp, este și cel mai puternic producător din Europa. Statul ucrainean avea, până la această oră, potențialul de a-și multiplica de câteva ori producția.

Între recolta slabă din Canada și eventualele probleme de transport care persistă, precum și situația actuală din Ucraina, ar putea duce la o penurie de semințe de muștar la nivel mondial, spun producătorii români.

Semințele de muștar nu sunt singurele ingrediente din linia de foc. Oțetul și sarea, ambele folosite pentru a face muștarul, au devenit, de asemenea, mai scumpe. Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, borcanele de sticlă folosite pentru ambalarea muștarului au crescut și ele în preț.

Costurile de producție au crescut cu 30%

Rezultatul tuturor acestor factori combinați este un cost de producție cu 30% mai mare pentru un borcan de muștar. Analiștii spun că acest lucru nu va fi neapărat reflectat în prețul în magazinele alimentare, dar că pentru producători diferența este uriașă.

În ceea ce privește faptul că 2022 va fi un an fără muștar, analiștii au ezitat să facă o predicție. Producătorii spun că în această vară își vor face o idee despre recolta așteptată în septembrie.

Dacă va fi din nou dezamăgitoare, prețurile ar putea crește și mai mult, penuria s-ar putea accentua și pot vedea unele magazine chiar rămânând fără muștar pentru o vreme.

Așa cum spuneam, Germania este mare exportator. Dar, inclusiv aici producătorii spun că ar putea exista o criză a acestui produs pe piețele locale. O astfel de situație ar putea duce la prețuri majorate, și chiar la lipsa din magazine.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola