Alexandru Tomescu – Turneul Stradivarius „Obsesii”, 19 mai, Teatrul Dramatic

In perioada 7-29 mai 2012, Alexandru Tomescu va susține cel de-al cincilea Turneu Stradivarius. In Galati, artistul va canta pe data de 19 mai, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini. Violonistul roman si celebra vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 vor colinda in total 16 orase din Romania unde, impreuna cu actorii Ana Pepine si Paul Cimpoeru, vor spune, prin muzica si teatru non-verbal, povestea obsesiilor lui Eugène Ysaÿe.
De cinci ani, Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 colinda tara in cadrul Turneului Stradivarius si incearca sa intre, prin intermediul muzicii, in sufletele oamenilor care ii asculta. Traditia continua si anul acesta, cand violonistul a ales sa interpreteze cu ajutorul celebrei sale viori seria de sase sonate pe care Eugène Ysaÿe, unul dintre cei mai importanti compozitori si violonisti ai secolului trecut, le-a dedicat prietenilor sai Jozsef Szigeti, Jacques Thibaud, George Enescu, Fritz Kreisler, Mathieu Crickboom si Manuel Quiroga.
„Experienta interpretarii celor sase sonate ale lui Ysaye este unica pentru orice violonist. Pentru a o desavarsi, acesta este nevoit sa se lupte nu numai cu personalitatea puternica a compozitorului (pe care trebuie sa il absoarba pentru a-si desavarsi interpretarea) si cu opera in sine, ci si cu el insusi (pentru ca muzicianul simte nevoia de a-si depasi propriile asteptari) si cu fiecare spectator (pentru ca fiecare are propriul univers si propriile repere, iar muzicianul trebuie sa le depaseasca pentru a ajunge la sufletul acestuia). Aceasta va fi lupta mea, dar, la finalul ei, atat eu cat si publicul care va participa la concertele din cadrul Turneului Stradivarius vom obtine catharsisul pe care ni-l dorim atat de mult.”, a declarat Alexandru Tomescu.
In drumul spre chatarsis, publicul va fi condus atat de catre Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, cat si de actorii Ana Pepine si Paul Cimpoeru, care vor transpune prin gesturi povestile celor sase sonate. Totul pentru a crea o experienta unica, in care publicul sa se regaseasca pe sine si sa empatizeze cu trairile regasite in partiturile celor sase sonate. Pe harta Turneului Stradivarius de anul acesta sunt incluse orasele Brasov, Targu Mures, Cluj, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Pitesti, Galati, Tulcea, Constanta, Focsani, Bacau, Iasi, Botosani si Bucuresti. Concertele vor incepe pe 7 mai si se vor incheia pe 29 mai 2012
BILETE
Categ 1: 50 lei
Categ 2: 30 lei
Bilete disponibile in reteaua Vreau Bilet pe vreaubilet.ro pentru comenzi de bilete cu livrare prin curier si eventim.ro.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola