Alexandru Rafila, anunț despre finalul pandemiei de covid. Când se încheie: „Vom avea o viață normală”

Alexandru Rafila despre finalul pandemiei Romania

Alexandru Rafila vine cu ultimele detalii despre sfârșitul pandemiei de COVID. Toți oamenii așteaptă marele anunț care ne va aduce viața normală înapoi. Ce spune ministrul Sănătății? Mulți români au zâmbit imediat când au auzit declarațiile oficialului. „Vom avea o viață aproximativ normală, ca să spun aşa”, susține ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila, detalii despre pandemie: când se va încheia criza sanitară?

Alexandru Rafila a făcut recent un anunț pozitiv care a adus zâmbetul pe buze cetățenilor din România. Ministrul Sănătății a preconizat când ar urma să se termine criza sanitară. COVID-19 a făcut nenumărate victime și a adus probleme în toate domeniile, dar încercarea grea pe care o trăim este din ce în ce mai aproape să se termine.

Oficialul a precizat că în maximum trei luni pandemia va fi doar o amintire neplăcută, iar toți vom gusta din nou din normalitate. Desigur că se vor păstra anumite restricții, dar vom scăpa totuși de cele mai aspre.

„Nu-mi place să fac astfel de predicții, dar cred că până la sărbătorile de Paște vom avea o viață aproximativ normală, ca să spun aşa, poate cu anumite recomandări legate de utilizarea măștii în interior, în spaţiile aglomerate mai ales”, a declarat recent Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a ținut să precizeze că odată pandemia încheiată, restricțiile majore vor fi ridicate, iar singura care ar mai putea rămâne valabilă este purtatul măștii de protecție în spațiile aglomerate.

De asemenea, Alexandru Rafila a mai explicat că se ține cont foarte mult de izolarea persoanelor infectate în aceste momente, pentru a se evita astfel o îmbolnăvire în masă tocmai acum când suntem tot mai aproape de finele crizei sanitare.

„Cifrele ne arată că am intrat pe un trend descendent”

Acesta a subliniat încă o dată că măsurile de relaxare vor fi introduse în rândul cetățenilor după ce numărul pacienților va scădea. Cifrele arată un trend descendent, dar acest trend trebuie să se cupleze cu alți doi indicatori. Prima măsură care va dispărea va fi renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise.

„Cifrele ne arată că am intrat pe un trend descendent. Acest trend trebuie să se cupleze cu alți doi indicatori ca să putem vorbi de o ridicare a restricțiilor. În primul rând scăderea numărului de persoane internate, dar mai ales scăderea numărului de pacienți internați pe secțiile de terapie intensivă.
În țările europene, în care s-a decis renunțarea la cea mai mare parte dintre restricții, au puține persoane internate în ATI. Sunt țări care au un grad mare de acoperire vaccinală dar, lucrul care este important este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Cu cât gradul de vaccinare a fost mai mare, manifestările au fost mai reduse”, a spus Alexandru Rafila.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola