„ALBASTRU e culoarea mea”- spectacolul umanitar în sprijinul copiilor cu autism din APCA

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism – APCA Galaţi organizează joi, 26 noiembrie, între orele 17.00 şi 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul umanitar „ALBASTRU e culoarea mea”.

AFIS

Evenimentul va cuprinde momente care vor fi savurate atât de copii, cât şi de părinţii lor, de la dansuri tradiţionale şi intervenţia personajelor Disney, până la stand up comedy şi rock and roll, cap de afiş fiind două dintre tinerele talente din Galaţi, care vor susţine recitaluri de muzică uşoară. Este vorba despre Maria Crăciun, o binecunoscută voce premiată la San Remo şi la alte festivaluri din ţară, cu numeroase apariţii TV pe plan local şi naţional, alături de mari artişti ai scenei (Al Bano, Mirabela Dauer, Corina Chiriac), precum şi despre Alexandra Lupoae, o altă tânără speranţă, participantă la NextStar, finalistă la Mamaia Copiilor – secţiunea Show, premiată la importante festivaluri naţionale şi internaţionale, cu apariţii televizate şi invitaţii la alte cunoscute evenimente muzicale.
De data aceasta, Alexandra Lupoae va urca pe scenă mai emoţionată ca oricând, pentru că va purta albastru pentru frăţiorul ei Cosmin şi pentru toţi ceilalţi copii cu autism din asociaţie. Prezentatoare va fi scriitoarea Angela Baciu.
Prin intermediul spectacolului APCA doreşte să strângă fonduri din bilete sau donaţii pentru susţinerea, în 2016, a terapiilor de recuperare, atât de costisitoare, pentru cei 70 de copii cu autism din APCA, dar şi creşterea gradului de conştientizare asupra autismului. „Astfel, prin această modalitate inedită de organizare, îi invităm pe artişti şi pe spectatori să poarte, simbolic, ceva albastru, în semn de solidaritate cu această cauză, a copiilor noştri speciali. Şi nu întâmplător, ci pentru că albastrul simbolizează, la nivel mondial, lupta împotriva autismului, pe de o parte fiind culoarea speranţei, iar pe de altă parte fiindcă băieţii sunt de 4 ori mai afectaţi de acest diagnostic decât fetele”, a spus preşedinta APCA Galaţi, Nicoleta Lupoae, mama lui Cosmin Lupoae, unul dintre „copiii speciali”. 
La evenimentul caritabil vor participa şi: Elsa, Minion, Mickey Mouse şi Minnie, Albă ca Zăpada, Belle, de la Marili Party Center Galaţi; Ansamblul „Olympos Junior” al Comunităţii Elene din Galaţi, cu dansuri tradiţionale; Andreea Angheluţă & Alexandru Beznea, elevii Şcolii de Film şi Televiziune Galaţi, cu un moment de stand up comedy; Grupurile YOLO şi BLISS, de la Şcoala de Film şi Televiziune Galaţi; Alexandru Diaconu, Alex Manea, Ana Maria Tilici, Selena Lupu, de la Şcoala de Canto „Criss Music Canto School”; Ansamblul Folcloric „Doiniţa Covurluiului” de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, cu dansuri populare; Sorina Caramfil şi Gabriela Munteanu, muzică uşoară; dansatorii Şcolii „Sueno Dance”, cu un moment coregrafic rock and roll; Patry Grozavu, balet.
Pretul unul bilet este de 10 lei. Biletele pot fi achiziţionate la sediul APCA din Str. Traian Vuia, nr. 21 (telefon 0752.155.786), la Casa de Cultură a Sindicatelor (0236.468.363) sau la Marili Party Center Galaţi (0746.589.060). Bilete vor fi disponibile şi în seara evenimentului, la intrarea în sala de spectacole.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola