În acest an, în materie de coafuri pentru sezonul rece, recomandările stiliştilor acoperă o gamă largă de stiluri, de la coafuri în linii drepte, geometrice, până la cocuri în stilul anilor ˊ40 şi ˊ50, coafuri tapate şi bob-uri false.
Tendinţele se schimbă oricum de la un sezon la altul, de aceea dacă vrei să fii în pas cu moda trebuie să fii informată care sunt ultimele trenduri. Mână în mână cu tipurile de coafură ce se poartă, merge felul în care îţi alegi un make-up, accesoriile şi bineînţeles, modul în care îţi îngrijeşti părul. Agrafele de păr, lăsate intenţionat la vedere, coafurile wet sau cerurile de păr şi bentiţele de păr elegante au marcat cu eleganţă începutul unui nou sezon al coafurilor accesorizate.
Pentru un look modern şi în acelaşi timp şi romantic, poartă-ţi părul despletit. Acest tip de coafură te duce cu gândul la basmele cu Ileana-Cosânzeana şi sunt la mare căutare în această toamnă. În acest stil, poţi alege să porţi „pony-tale” sau cum i se mai zice, „coada de cal” – pe lângă faptul că e foarte la îndemână, eşti şi în pas cu noile tendinţe. Pentru un adevărat „pony-tale”, e bine să îţi întinzi părul foarte bine – această cofură cu siguranţă îţi va pune în valoare feminitatea.Tot în această toamnă, se pune accent foarte mult şi pe bucle, fie că sunt naturale, lejere sau mai atent aranjate, acestea reintră în trend cu un stil romantic.
Buclele sunt recomandate mai ales persoanelor ce au faţa pătrată, dar în general se potrivesc cu orice lungime de păr. Ba mai mult, îţi conferă o alură extrem de feminină.În ceea ce priveşte nuanţa părului, la mare căutare sunt tonurile de păr cu reflexe de arămiu şi violet. Mai nou, în caz că doreşti să te vopseşti brunetă, negrul este compus acum din combinaţii de culori, precum violet, roşu, verde sau albastru.
Află ce coafuri se poartă în sezonul rece 2012-2013
Altii au citit si...
Concert Rammstein la Bucuresti: Biletele se pun in vanzare
Pe 1 noiembrie, de la ora 10.00, se pun in vanzare biletele la unul dintre cele mai asteptate show-uri ale anului viitor. Rammstein se intoarce in Romania in data de 28 iulie 2013, in cadrul Rock The City, festivalul care aduna laolalta cele mai mari nume ale rock-ului mondial. Festivalul Rock the City 2013 va avea loc in 27 si 28 iulie, la Romexpo, Bucuresti. Dupa prima aparitie la Bucuresti (Sonisphere 2010), trupa germana tanz-metal a castigat si mai multi fani in Romania, pentru ca dupa un concert Rammstein povestesti zile in sir despre cum a fost si incerci sa fredonezi muzica germanilor timp de cateva saptamani. Impactul este atat de puternic pentru ca Rammstein este o imbinare perfecta de muzica, energie, forta si spectacol. Catalogata ca una dintre cele mai mari trupe de show din lume (a atras atentia chiar marilor regizori de film ai lumii, care au implicat trupa in diverse proiecte), Rammstein atrage atat prin forma, cat si prin continut. In afara de variatele efecte pirotehnice, elemente de recuzita mereu surprinzatoare, mastile cu diferite conotatii, plecarile prin mulime si atmosfera incredibila, un show Rammstein aduce publicul foarte aproape de trupa, facandu-l, practic, parte in spectacol. Continuand principiul „alte trupe […]

Lansare editorială: RESTITUIRI. MAKSAY CATALOG DE COLECŢIE (I) la Muzeul de Istorie
Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită vineri, 27 noiembrie 2015, ora 1200, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea primului volum al catalogului de colecţie RESTITUIRI. MAKSAY, autor Elena-Ingrid Bahamat. Maksay reprezintă un nume important al artei fotografice gălăţene pentru sfârşitul sec. al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea. Fotografi renumiţi în epocă, George şi Jean Maksay (tată şi fiu) au fost martori oculari ai unor momente importante ale istoriei locale şi naţionale, imortalizate în imagini deosebit de expresive – adevărate documente ale epocii. Constituită din obiecte donate, în anul 1976, de către urmaşii lor (familia Areti-Ecaterina, fiica lui Anton Maksay şi Constantin Mastacan), sau achiziţionate de la aceștia, în anul 1981, colecţia Maksay conţine bunuri muzeistice din domenii diverse, ceea ce-i conferă o importanţă multiplă: documente, fotografii, obiecte de mobilier şi vestimentaţie (ale familiei Maksay); aparatură foto şi accesorii tehnice de profil, clişee foto din sticlă şi celuloid, fotografii, documente, minicolecţie de reviste de specialitate – „Revista fotografică română”, „Fotografia” – (ale atelierului celor doi fotografi). Cercetarea ştiinţifică a colecţiei Maksay de către dr. Elena-Ingrid Bahamat, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi a permis iniţierea elaborării unui catalog selectiv de colecţie compus din două volume. […]
Sunteti invitati la Expo-flora, Raiul iubitorilor de flori
La sediul Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, vineri, 14 iunie, începând cu ora 12.00, va avea loc vernisarea celei de a XVIII-a ediţii a manifestării “EXPO-FLORA, Flori la malul Dunării”. Eveniment cu tradiţie pentru Secţia Grădina Botanică, încă din 1994, EXPO-FLORA reuneşte în fiecare an instituţii publice şi firme private de specialitate, precum şi persoane particulare, toate iubitoare de frumos şi natură, dorind să prezinte publicului noutăţi din domeniul horticulturii şi botanicii, ultimele varietăţi vegetale obţinute şi aranjamente florale deosebite. Secţia Grădina Botanică Galaţi a pregătit un stand special, cu tematică florală, în care specialiştii instituţiei vor îmbina profesionalismul ştiinţific cu talentul decorativ-artistic. “De fiecare dată, la EXPO FLORA, aducem frumuseţe şi culoare în sufletele celor care vin la muzeu. Florile fac parte din viaţa noastră şi vrem să le oferim gălăţenilor clipe frumoase alături de cât mai multe flori, ”, a declarat ing. Paul Lupoae, şef secţie Grădina Botanică. Timp de trei zile florile vor fi vedetele muzeului, iar expozanţi din Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Baia Mare, Braşov, Bârlad, Craiova, Cluj-Napoca, Focşani, Bacău şi Pucioasa-Dâmboviţa vor încerca să dezvăluie vizitatorilor cât mai multe lucruri noi din acest domeniu al frumosului. “Va fi un adevărat spectacol al florilor […]

Au început înscrierile la Concursul de ciclism Gârboavele XC2015
Clubul de Ciclism Galați vă invită la a V-a ediția a concursului Gârboavele XC care va avea loc sâmbătă, 4 aprilie 2015, în Pădurea Gârboavele, gazda fiind, ca în fiecare an, renumitul Complex Stejarul. Traseul, în lungime de aproximativ 35 km, va fi unul de viteză, ce va străbate zone împădurite și porțiuni de câmpie. Pentru cei ce doresc să concureze la tura lungă, traseul se va lungi cu aproximativ 10. Numărul participanților va fi de maxim 200, iar înscrierile se pot face până la data de 21 martie 2015. Înscrierea se face doar online pe site-ul www.ciclismgalati.ro. Pachetul de înscriere va conține: număr de concurs, cip cronometrare de unică folosinţă, diplomă de participare, cupon „papa bun”. Ridicarea pachetului de înscriere se va face în ziua concursului între orele 8:00 – 10:00 pe baza actului de identitate. La finalul cursei concurenţii vor primi o medalie de Finisher. Vor fi premiați primii 3 participanți care au trecut linia de FINISH la fiecare categorie de vârsta / secțiune.La terminarea cursei, fiecare participant are asigurat ceva „papa bun”, un pahar de suc sau bere care va curge din belșug. Premiile și produsele de la tombola vor fi diferite în funcție de amabilitatea sponsorilor.

Expoziţie la Biblioteca V.A. Urechia pentru a marca Ziua Internaţională a Muntelui
Biblioteca „V.A Urechia” Galaţi şi Asociaţia Mecanturist Galaţi, organizează în data de 9 decembrie 2015, începând cu ora 17.30, expoziţia „Muntele: drumeţie şi competiţie” şi seminarul „2015 – încă un an de aventuri”. Acţiunile sunt organizate pentru a marca ziua de 11 decembrie – Ziua Internaţională a Muntelui, ocazie potrivită de celebrare şi promovare a mediului montan ca oportunitate şi model de dezvoltare sustenabilă, de conştientizare a stării de pericol şi de mobilizare în apărarea a ceea ce mai este încă natura carpatină. Evenimentul este susţinut de organizaţii neguvernamentale care au ca obiect de activitate educaţia montană, turistică şi pentru mediu.Vernisajul expoziţiei „Muntele: drumeţie şi competiţie” va avea loc la ora 17:30, în holul central al Bibliotecii. Expoziţia poate fi vizionată în perioada 9 decembrie – 15 decembrie 2015. Seminarul „2015 – încă un an de aventuri” se va desfăşura în sala de lectură ”Mihai Eminescu”, de la etajul 1, cu începere de la ora 18:00, unde vor fi realizate prezentări cu proiectele şi activităţile derulate în anul 2015. Ziua Muntilor a fost proclamata de Adunarea Generala a ONU in anul 2003, pentru a atrage atentia asupra problemelor dezvoltarii regiunilor muntoase ale planetei, care impresioneaza prin frumusetea lor.

Premiera mondiala – rosioara lui Racovita, reprodusa la Galati
Proiectul ştiinţific internaţional – „Reproducerea în captivitate şi menţinerea ex-situ a populaţiilor de Scardinius racovitzai şi Melanopsis parreyssii” – finanţat de fundaţia The Mohamed bin Zayed Species Conservation Fund, deţinută de prinţul moştenitor din Abu Dhabi (Emiratelor Arabe Unite), a început să-şi arate primele rezultate. Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi este implicat în acest proiect alături de Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea. În luna august 2013 la Galaţi au fost aduse câteva exemplare de roşioară termală (specie de peşte, denumită şi roşioara lui Racoviţă – Scardinius racovitzai), specialiştii din cadrul instituţiei având misiunea de a reuşi reproducerea acestei specii endemice (unică în lume) în afara mediului ei natural. După aproximativ şase luni de la începrea experimentelor au apărut şi rezultatele: la Acvariul din Galaţi, în premieră mondială, s-au născut primii pui de roşioară termală, aproximativ 500 la număr. „Anul trecut au fost aduse 45 exemplare de roşioară termală, din lacul Ochiul Mare din Oradea. Fiind vorba de o specie endemică, puternic periclitată, cu o biologie şi ecologie puţin cunoscute, a fost destul de dificil să o adaptăm la condiţiile de captivitate din acvariu. Principala noastră preocupare a fost să le oferim acestor peşti condiţiile […]