A fost realizat un nou test PCR care detectează mai uşor şi mai ieftin varianta de covid Omicron

Centrul comun de cercetare al Comisiei Europene a realizat un test PCR care detectează tulpina Omicron a virusului covid fără să fie nevoie de secvențiere. Toate laboratoarele care efectuează teste PCR îl pot comanda, scăpând, astfel, de procesul costisitor și de durată pe care îl presupune secvențierea virusului. Ce a transmis Comisia Europeană și de ce este un pas important în combaterea pandemiei.

Un nou test PCR care detectează varianta Omicron

Comisia Europeană a transmis că Centrul Comun de Cercetare a descoperit o metodă prin care varianta Omicron a virusului covid poate fi detectată printr-un simplu test PCR, fără să fie nevoie de secvențiere, cum se întâmplă în prezent.

Această nouă metodă oferă oportunități pentru detectarea mai rapidă și mai ieftină a Omicron și va permite o mai bună urmărire a noii variante răspândite în UE și în întreaga lume. Știința s-a dovedit a fi o componentă esențială în lupta noastră împotriva covid-19. Sunt recunoscătoare pentru munca neobosită a tuturor oamenilor de știință în timpul acestei pandemii și nu numai.  spune Mariya Gabriel, comisarul responsabil pentru Centrul Comun de Cercetare. potrivit Digi24.

Noua metodologie de testare face ca tulpina Omicron să fie detectată mai repede, cazurile să poată fi izolate eficient și să se reducă numărul pacienților care ajung la spital cu forme grave ale bolii, susține comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides. Aceasta a declarat că:

Pentru a continua să luptăm împotriva COVID-19, avem nevoie de cele mai eficiente și actualizate instrumente oferite de știință. Odată cu răspândirea rapidă a mai multor variante transmisibile, cum ar fi Omicron, nevoia de diagnosticare precisă este la fel de importantă ca întotdeauna.

Noua metodologie de testare prezentată astăzi de Centrul nostru Comun de Cercetare va ajuta la asigurarea că varianta Omicron este detectată mai rapid și la reducerea sarcinii asupra capacităților de secvențiere ale statelor membre. Făcând acest lucru, putem obține o mai bună înțelegere a răspândirii Omicronului, putem izola cazurile mai eficient și putem reduce presiunea deja semnificativă asupra sistemelor noastre de sănătate.

Noua metodă s-a dovedit a fi eficientă în detectarea tulpinii Omicron

Specialiștii de la Centrul comun de cercetare al Comisiei Europene au explicat că noua metodă oferă posibilitatea tuturor laboratoarelor care efectuează teste PCR să detecteze varianta Omicron a virusului covid, fără să mai fie nevoie de secvențiere, cum se îmtâmplă în prezent.

Aceasta înseamnă, în practică, că metoda oferă posibilitatea oricărui laborator care operează tehnologie standard PCR de a identifica varianta Omicron rapid și fără a fi nevoie de secvențierea consumatoare de timp. Reactivul modificat dezvoltat de JRC poate fi comandat de furnizorii obișnuiți ai testului PCR și poate fi implementat rapid.

Orice laborator care efectuează astăzi teste PCR se va putea adapta rapid. Această nouă metodă va fi prezentată astăzi statelor membre în cadrul Comitetului pentru securitatea sănătății, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola