4 dureri pe care le putem trata singuri

Deşi adeseori sunt lipsite de gravitate, durerile de cap pot fi suficient de iritante deajuns să te împiedice să-ţi vezi în continuare de treburi. Din fericire, este o durere ce o poţi tratata singură – dacă este o durere obişnuită de cap, te poţi trata cu paracetamol sau medicamente pe bază de ibuprofen. Aspirina e de evitat, căci poate dăuna dacă durerea de cap este cauzată de un puseu de hipertensiune sau de un accident vascular cerebral. Uneori durerea de cap poate fi alinată doar bând o cafea, sau întinzându-te în pat, într-o încăpere unde e linişte şi întuneric.
Cum te tratezi în schimb atunci când ai o durere de dinţi? Dacă nu există contraindicaţii, poţi lua o aspirină, care ar putea calma durerea. Ibuprofenul este de evitat, deoarece ar putea agrava problema în cazul în care durerea este cauzată de un abces. Nu lua mai mult de 3g aspirină pe zi, şi în nici un caz nu amesteca aspirina cu ibuprofenul.
Cu durerea abdominală trebuie să fii ceva mai prudent. Poate avea diferite cauze – exces alimentar, balonare, constipaţie, toxiinfecţie alimentară, gastroenterită etc.). În acest caz, durerea poate fi tratată acasă cu medicamente antispatice, cu pansamente gastrice sau cu antalgice, adică ibuprofen sau paracetamol. În cazul în care durerea este însoţită de vărsături, febră şi dureri în alte zone ale corpului, e timpul să te adresezi unui medic.
Durerea de gât ne dă târcoale în sezonul rece, şi pe mulţi dintre noi nu îi ocoleşte. Când durerea e însoţită de secreţii nazale, nas înfundat, febră uşoară, ne putem trata cu aspirină sau paracetamol. Să nu uităm nici de ceaiul de cimbru cu miere, gargară cu infuzie de salvie sau cu apă sărată. Bineînţeles că nu este recomandat să iei mai mult de 3g pe zi de aspirină sau paracetamol.

Picture of Iustina C.

Iustina C.

Comentarii - 1

livia

livia

Util! Multumim!

septembrie 10, 2012 12:04 pm Raspunde

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola