Muzeul de Istorie sărbătorește 140 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, în parteneriat cu Biblioteca „V.A. Urechia” Galați, Crucea Roșie Română – Filiala Galați și Serviciul Județean Galați al Arhivelor Naționale vă invită  miercuri, 27 iulie 2016, ora 11.15, la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, unde se vor desfășura o serie de activități sub genericul CRUCEA ROȘIE ÎN SLUJBA UMANITĂȚII, menite a marca sărbătorirea a 140 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române.

image description

Cu acest prilej, muzeograful Mariana-Delia Pohrib va susține o expunere referitoare la contextul istoric internațional (Bătălia de la Solferino, 1859) și personalitatea celui care a contribuit în mod covârșitor la fondarea Crucii Roșii Internaționale, Henry Dunant (1828-1910).
Contribuția gălățeană la dezvoltarea acestei societăți va fi subliniată prin vernisarea unei micro-expoziții care va cuprinde documente reprezentative din perioada 1878-1942, aflate la Serviciul Județean Galați al Arhivelor Naționale, precum și bunuri muzeistice din colecțiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, cu referire la viața medicală din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Revenind în actualitate, prin amabilitatea domnului director Gheorghiță Hogea vor fi prezentate activitățile actuale ale Crucii Roșii Române – Filiala Galați  precum și manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola