13 august – Ziua Internationala a Stangacilor

ziua_internationala_a_stangacilorAnual, pe 13 august se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Stângacilor
Evenimentul a fost iniţiat în 1976 de organizaţia “Lefthanders International” şi are ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la dificultăţile şi frustrările cu care stângacii se confruntă în viaţa de zi cu zi.
Robinetele, instrumentele muzicale, aparatura electro-casnică, mouse-ul calculatorului, totul pare construit pentru utilizarea lor exclusivă de către dreptaci. Organizatorii doresc să determine firmele producătoare de articole casnice să ia în considerare şi nevoile stângacilor atunci când creează design-ul produselor.
Aproximativ 13% din populaţia globului este stângace.
În perioada sovietică, în şcoli, elevii stângaci erau forţaţi să scrie cu mâna dreaptă. În prezent, în instituţiile şcolare din ţară profesorii respectă opţiunea elevilor.
Cercetările arată că persoanele stângace devin foarte buni matematicieni, arhitecţi sau sunt buni în alte aspecte ce ţin de orientarea în spaţiu.
Printre cei mai cunoscuţi stângaci din lume se numără Iulius Cezar, Charlie Chaplin, Leonardo da Vinci sau Barack Obama, actualul preşedinte al SUA.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola