12 Mai Ziua Internationala a Asistentei Medicale

In acest an Ziua Internationala a Asistentei Medicale se desfasoara sub genericul „Asistenta Medicala – practica bazata pe dovezi”. Asistenta medicala este o activitate profesionala, desfasurata in scopul promovarii si mentinerii sanatatii, prevenirii imbolnavirilor, a ingrijirii si recuperarii persoanelor bolnave si sanatoase de la conceptie pana la sfarsitul vietii.
Genericul propus de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru anul 2012 intareste intelegerea noastra privind accesul, egalitatea si efectul de inegalitate in domeniul sanatatii. Aceasta evidentiaza barierele care exista si indica caile de imbunatatire a accesului si egalitatea intre subiecti.
Prin notiunea serviciului de asistenta medicala Organizatia Mondiala a Sanatatii vrea sa atraga atenţia asupra acestui serviciu, ca fiind primul nivel de contact al pacientului cu sistemul de sanatate. De asemenea, aceasta reprezinta unul din metodele principale in sesizarea problemelor de sanatate. Consiliul International al asistentilor medicali subliniază necesitatea unei implicari mai mari a asistentei medicale in ingrijirea de sanatate primara.
Aceasta structura isi concentreaza eforturile in optimizarea calitatii si extinderea accesului la serviciile de sanatate. Ingrijirea de sanatate primara inseamna aplicarea metodelor si tehnologiilor accesibile persoanelor si famililor din comunitate, fiind vorba inclusiv de educatia pentru sanatate pentru prevenirea bolilor si traumelor.
Asistentii medicali constituie majoritatea fortei de munca din sectorul sanitar si isi aduc o contributie semnificativa in ingrijirea sanatatii atat in sectorul primar cat si in spitale.

Asistentii medicali reprezinta un corp profesional ale caror valori se regasesc in ingrijirea celor bolnavi, asigurandu-le respectarea demnitatii si cele mai inalte standarde de ingrijire a celor incurabili. Asistentul medical isi manifesta profesionalismul nu numai la locul de munca ci si acasa, pe strada, intre prieteni, oameni, iar noi ii putem ajuta sa atinga o stare de bine bio-psiho-sociala.
Pentru cei ce au ales sa fie asistenti medicali, acestia sunt sprijin pentru cei bolnavi si neputinciosi, infirmi pe care-i poti intalni oriunde si care necesita un ajutor, pentru ei asistentii medicali sunt pregatiti sa rezolve aceste probleme, incurajandu-i pentru a-si trai cu demnitate fiecare clipa a vietii.
Cu ocazia Zilei Internationale a Asistentei medicale felicitam tot cadrul asistentilor medical din Galati cu ocazia zilei lor profesionale, dorindu-le fericire, prosperare, verticalitate, sanatate, bucurii. Va dorim in continuare mult curaj entuziasm, bunatate omeneasca, cumpatare, rabdare, intelepciune si demnitate profesionala.
Le adresam cele mai frumoase cuvinte de felicitare si cadrelor didactice, care pregatesc asistenti medicali si tuturor celor care si-au legat soarta de cea mai umana si nobila profesie. Le dorim activitate fructuoasa, realizari pe taramul profesiei lor deloc usoara, care zi de zi le ofera provocari si totodata, motivatii pentru performanta si perfectionare. Fie ca perseverenta si spiritul de sacrificiu sa va insoteasca mereu intru alinarea suferintilor pacientilor !

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola