12 august – Ziua Internaţională a Tineretului

În urmă cu treisprezece ani, la 17 decembrie 1999, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat 12 August – Ziua Internaţională a Tineretului.

Astfel, la nivel mondial, în fiecare an sunt organizate numeroase activităţi în statele membre ONU, unde iau parte tineri din diferite asociaţii şi organizaţii. La aceste adunări publice sunt promovate drepturile şi responsabilităţile tinerilor, au loc concerte şi diferite concursuri.
Nu e o întâmplare faptul că Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a dedicat o zi din an tineretului de pe întreg mapamondul. Prin acest gest s-a arătat că cei ce conduc lumea şi-au dat seama de cât de important e rolul tinerilor în societate, astfel că această zi vine ca o recunoaştere a meritelor celor ce tineri fiind, se implică activ în viaţa societăţii, aducând entuziasmul, energia şi inteligenţa lor, pentru o lume mai frumoasă.
Iată cum au vazut tineretul şi tinereţea unii din marii gânditori ai lumii:
Tinereţea e timpul de a învăţa înţelepciunea, bătrâneţea e timpul de a o aplica –Jean Jacques Rousseau
Tinerii ştiu destule lucruri pentru a fi prudenţi, şi totuţi încearcă să realizeze imposibilul; şi îşi împlinesc dorinţa, generaţie după generaţie – Pearl Sydenstricker Buck
Dacă tinereţea ar şti, dacă bătrâneţea ar putea… – Arsenie Papacioc
Cu probleme mai mici sau mai mari, cu împliniri sau regrete, tinerii merg mai departe. Dincolo de definiţii sau constatări frumoase, dincolo de descrierile şi discursurile pompoase ale conducătorilor lumii în ziua aceasta, fiecare tânăr are povestea sa.
Pentru tine ce înseamnă tinereţea?

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola