Muzeul de Istorie organizează ateliere educative pentru copii, sub genericul „1 martie la muzeu”

În perioada 1-2 martie 2016, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Grădiniţa cu Program prelungit „Parfumul Teilor” Galaţi şi Grădinița cu Program prelungit „Croitorașul cel Viteaz” Galaţi desfăşoară ateliere de creație sub genericul „1 MARTIE LA MUZEU”.

1martie la Muzeu

Atelierele se vor desfășura marti și miercuri, începând cu ora 10.00. „Termenul de mărţişor, este strâns legat de numele lunii Martie, care, după unii folclorişti români este asociată cu zeul războiului Marte.
Şnurul de care se agăţă mărţişorul, reprezenta cele 365 de zile ale anului, alcătuind „funia anului”, care leagă iarna şi vara. Legenda spune că această funie ar fi fost împletită de Baba Dochia, când urca cu oile pe munte.
Tradiţia mărţişorului se mai păstrează încă şi astăzi. Este ziua în care fetele şi femeile primesc acest dar, mai modest sau mai valoros, simbol al primăverii, al dragostei sau al prieteniei.
Chiar dacă semnificaţia lui reală nu prea se mai cunoaşte, datina este una deosebită, ea ilustrând căldura şi frumuseţea sufletului neamului românesc”, susţine muzeograful Ionela Daniela Antohe.
Activităţile se vor desfăşura la Muzeul „Casa Colecţiilor” Galaţi, fosta Farmacie Ținc, din strada Eroilor, nr. 64.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola